informatie

Alblasserwaardfotograaf.nl is een beeldbank met foto’s uit de Alblasserwaard. Naast gevarieerde beelden van dorpsgezichten, buurtschappen,  historische gebouwen, rijksmonumenten en andere  gezichtsbepalende gebouwen in de regio zijn er ook beelden van polderlandschappen en natuurgebieden. De foto’s in deze beeldbank kunt u hier kopen.

Overzicht gemeenten Alblasserwaard

De Alblasserwaard bestaat sinds 2019 uit zeven gemeenten met onderstaande steden, dorpen en buurtschappen. Hieronder zijn deze per gemeente gegroepeerd. Er is ook een overzicht op alfabet. (B) = buurtschap.

Gebied Alblasserwaard

De Alblasserwaard is een streek in het zuidoosten van de provincie Zuid-Holland. In het noorden wordt de Alblasserwaard begrensd door de rivier de Lek, in het zuiden door de rivier de Merwede (Boven-Merwede en Beneden-Merwede) en in het westen door de rivier de Noord. In het oosten vormen de Oude Zederik (in 1370 gegraven tussen Ameide en Meerkerk), het Merwedekanaal (een vergraving van het Zederikkanaal, dat een vergraving was van de rivier de Zederik) en de Linge de grens met de Vijfheerenlanden. Het laatste stuk van de Linge, bij Gorinchem, vormt de grens met de Tielerwaard.

Bronnen: Wikipedia en Plaatsengids.nl