informatie

Alblasserwaardfotograaf.nl is een beeldbank met foto’s uit de Alblasserwaard. De site bevat inmiddels meer dan 1.600 beelden.

Naast gevarieerde beelden van dorpsgezichten, buurtschappen,  historische gebouwen, rijksmonumenten en andere  gezichtsbepalende gebouwen in de regio zijn er ook beelden van polderlandschappen en natuurgebieden.

Omdat een beeldbank nooit compleet is kan er ook een verzoek worden gedaan om beeldmateriaal toe te voegen. Ook kan fotowerk in opdracht worden uitgevoerd.

Overzicht gemeenten Alblasserwaard

De Alblasserwaard bestaat uit acht gemeenten met totaal 54 steden, dorpen en buurtschappen. Hieronder zijn deze per gemeente gegroepeerd. Er is ook een overzicht op alfabet.

Alblasserdam Giessenlanden Gorinchem Hardinxveld-Giessendam
Alblasserdam Arkel De Kooi Boven-Hardinxveld
Kortland Giessen-Nieuwkerk Gorinchem Den Dool
Giessen-Oudekerk Giessendam
Giessenburg Hardinveld-Giessendam
Hoogblokland Neder-Hardinxveld
Hoornaar
Minkeloos
Nederslingeland
Noordeloos
Overslingeland
Peursum
Pinkenveer
Schelluinen
Molenwaard Papendrecht Sliedrecht Zederik
Bleskensgraaf Papendrecht Baanhoek Ameide
Brandwijk Matena Sliedrecht Broek
De Donk Oosteind Hoogewaard
Elshout Meerkerk
Gelkenes Sluis
Gijbeland Tienhoven
Goudriaan
Graafland
Groot-Ammers
Hofwegen
Kinderdijk
Kooiwijk
Langerak
Liesveld
Molenaarsgraaf
Nieuw-Lekkerland
Nieuwpoort
Ottoland
Oud-Alblas
Streefkerk
Vuilendam
Waal
Wijngaarden

Gebied Alblasserwaard

De Alblasserwaard is een streek in het zuidoosten van de provincie Zuid-Holland. In het noorden wordt de Alblasserwaard begrensd door de rivier de Lek, in het zuiden door de rivier de Merwede (Boven-Merwede en Beneden-Merwede) en in het westen door de rivier de Noord. In het oosten vormen de Oude Zederik (in 1370 gegraven tussen Ameide en Meerkerk), het Merwedekanaal (een vergraving van het Zederikkanaal, dat een vergraving was van de rivier de Zederik) en de Linge de grens met de Vijfheerenlanden. Het laatste stuk van de Linge, bij Gorinchem, vormt de grens met de Tielerwaard.

Bron: wikipedia