instagram

De Beeldbank van de Alblasserwaard heeft onder alblasserwaardfotograaf een Instagram account. Op dit account worden wekelijks meerdere foto’s gepost uit deze beeldbank. Op deze pagina vind je extra informatie over gelinkte instagram berichten. 

Foto(s) gezien op instagram welke je wilt kopen? (buy photos): https://www.beeldbankalblasserwaard.nl


Collectie windmolens in beeldbank

In de beeldbank van de Alblasserwaard is een grote collectie molenfoto’s opgenomen van alle 52 molens in de Alblasserwaard. Van een groot aantal molens zijn ook luchtfoto’s aanwezig. Bekijk hier de collectie.

500 berichten op Instagram

500 berichten op instagram

Op 10 december 2020 tellen we al weer 500 berichten op Instagram uit de Beeldbank van de Alblasserwaard! De beeldbank telt inmiddels al meer dan 4.500 foto’s en er komen nog wekelijks nieuwe foto’s bij. Volgt ons op Instagram zodat je wekelijks nieuwe foto’s kunt zien.

update luchtfoto’s baanhoek-west

De serie met luchtfoto’s van de nieuwbouwwijk Baanhoek-West is aangevuld met nieuwe foto’s. Je kunt hier in groot formaat bekijken.

toen en nu

In de serie toen en nu zijn van de Kooijwijkse molen, de Peilmolen en korenmolen De Hoop in Oud-Alblas oud en nieuw fotomateriaal per molen bij elkaar verzameld. Hierbij zijn foto’s gebruikt uit de openbare archieven van het Regionaal Beeldarchief Dordrecht en van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en uit deze Beeldbank.

Zonsopkomst met mist in de Donkse Laagten

Polderlandschappen in mist

De beeldbank bevat veel foto’s van de polderlandschappen in de Alblasserwaard. Een deel hiervan zijn bijzonder sfeervol door een zonsopkomst met mist. Bekijk hier een selectie...

Plas dras installatie

Plas-dras

In de polders van de Alblasserwaard zie hier en daar midden in een weiland zonnepanelen staan. Ze vallen op omdat ze boven het maaiveld uitsteken. Waar dienen ze voor? Lees meer…

Kavelsloten in polderlandschap

Ontginning en afwatering

De ruige veenmoerassen in de Alblasserwaard werden vanaf de 11de eeuw in cultuur gebracht door verwijdering van de begroeiing en de aanleg van een afwateringssysteem. Dit ontginningswerk werd gedaan door kolonisten welke stukken land (kavels) toebedeeld kregen. Lees meer…

Special: Molenweek

Met de polderdrone zijn de afgelopen weken vluchten gemaakt voor de special: “Molenweek”. Tijdens deze week wordt elke dag een recente luchtfoto van een molen uit de beeldbank van de Alblasserwaard geplaatst. In deze eerste special aandacht voor molens uit het westelijke deel van de Alblasserwaard.

Meer molens bekijken: in de beeldbank is een flink archief aan molenfoto’s te bekijken:
tegeloverzicht
per gemeente en plaatsnaam

Beeldmaker interview Werk aan de Muur

Onder de kop “Joost weet het zeker” is een leuk interview verschenen op de website van Werk aan de Muur. Lees hier het interview.

Polderdrone

De eerste post met de polderdrone: een panorama van de Achtkante Molen aan de Tiendweg in Streefkerk. In het vierkante formaat op IG komt de foto niet echt tot zijn recht. Bekijk dit panorama daarom even in groot formaat door deze link te klikken

de Winter Dagen

Tijdens de Winter Dagen een week lang een winterse foto uit het archief van de Beeldbank Alblasserwaard. 


Alle foto’s op Instagram zijn ook te koop op deze beeldbank. Meer info….